joi, 21 ianuarie 2010

Fructe de regim

Vremea frumoasa se apropie cu pasi repezi si interesul pentru silueta creste vertiginos, mai ales ca visam frumos la mare, nisip, plaja si... costum de baie! Astfel ca vom aborda mai multe subiecte cu privire la diete in asa fel incat sa va alegeti acea alimentatie care vi se potriveste cel mai bine.
Va propunem 5 fructe pe care sa le introduceti in regimul de rutina sau in diete. Sunt mai multe fructe care sunt indicate intr-o dieta, insa noi le propunem pe cele mai gustoase si mai accesibile, avand toate efecte benefice atat asupra siluetei cat si in privinta sanatatii.

1. Merele Sunt vestite efectele binefacatoare ale merelor, precum si efectul lor in mobilizarea grasimilor. Merele sunt bogate in vitaminele A, B1, B2 si C, dar si in substante nutritive, precum magneziu, fosfor, fier si potasiu, merele au numeroase beneficii asupra sanatatii noastre.
Astfel: reduc colesterolul; asigura un bun tranzit intestinal; previn bolile cardiovasculare; intaresc oasele; previn arteroscleroza; ajuta organismul sa inlature efectele poluarii si ale fumului de tigara din plamani; confera elasticitate si fermitate pielii; au efect exfoliant pentru ten; previn accidentele vasculare cerebrale; mentin glicemia la nivel normal; previn osteoporoza; scad riscul formarii calculilor urinari; inlatura obosela si starea de nervozitate; protejeaza impotriva radiatiilor ultraviolete; previn diareea si constipatia etc. In curele de slabire se recomanda consumul a doua-trei mere verzi pe zi, iar dimineata sa se bea pe stomacul gol o cana cu apa in care au fost dizolvate cateva picaturi de otet de mere. Atentie insa, merele consumate in timpul zilei nu trebuie sa fie mancate pe stomacul gol, caci vor stimula prea mult secretia si aciditatea gastrica, riscand sa faceti gastrite sau chiar ulcere.

2. Grepfrut Grepfrutul, desi nu are cel mai bun gust dintre citrice, a fost insa deosebit de apreciat pentru cateva proprietati pe care le are, in special de protectie si stimulare a regenerarii ficatului, precum si de stimulare a functiilor digestive, avand totodata si proprietati antioxidante, tonice, de infrumusetare (efecte de reintinerire si refacere a structurilor pielii, reducerii ridurilor, vergeturilor, celulitei – fiind indicat in mastile cosmetice) dar si de mobilizare a grasimilor. In primul rand enzimele existente in acest fruct stimuleaza digestia si este excelent in cazul in care cineva doreste sa piarda din greutate. A fost din ce in ce mai cultivat tocmai datorita ajutorului pe care il ofera in curele de slabire. Grepfruit-ul rosu este mai bogat in licopen si lupta impotriva formarii tumorilor. Ne fereste de cancerul de piele, de colon, plamani si de san.Grepfruit-ul tanar (fara seminte) este mai bun deoarece contine mai mult fosfor si calciu. De asemenea este si o sursa importanta de fibre, vitamina C si acid folic, combatand anemia..Consumul de grepfrut reface echilibrul grasimilor in organism. Daca vi se pare ca are un gust foarte acru il puteti consuma cu miere.

3. Struguri
Una dintre cele mai apreciate diete pe baza de fructe este cea cu struguri. Strugurii sunt bogati in minerale si vitamine, dintre care enumeram : vitaminele C, E, D, B1, B2, B3, B5; B6, B9, minerale ca sodiu, potasiu, magneziu, calciu, fier. De asemenea strugurii mai contin proteine, glucide, lipide si fibre alimentare, foarte importante pentru mentinerea sau recapatarea starii de sanatate a organismului nostru. Strugurii detoxifica organismul, mobilizeaza grasimile, reechilibreaza metabolismul lipidelor, sunt indicati in anemie, artroza, guta, hipertensiune arteriala, hipercolesterolemie, boli renale, biliare, afectiuni hepatice, osteoporoza, constipatie etc.

4. Pepene galben Pepenele galben, gustos si deosebit de aromat, prezinta numeroase beneficii care au efect la nivel estetic. Spre exemplu regleaza functiile tiroidei, glanda ale carei disfunctii pot fi responsabile de cresterea in greutate. Semintele pisate si amestecate in suc de pepene galben au efect hidratant si calmant, o astfel de solutie fiind utila pentru frumusetea pielii, in mastile cosmetice, in masaj dar si pentru ameliorarea simptomatologiei in arsuri (mai ales cele solare). Pepenele galben este si un bun diuretic, avand efect antiedeme, reduce umflaturile picioarelor, mainilor, celor de la nivelul cearcanelor etc. Tot pepenele galben intervine la nivelul digestiei prin fibrele pe care le contine, asigurand si detoxifierea organismului (acumularea substantelor toxice in organism are in afara altor urmari negative si efecte de ingrasare). Chiar daca ar fi mai gustos, nu se recomanda consumul de pepene galben cu alcool (coniac).
5. Mango
Un fruct mai rar folosit in dieta zilnica insa cu proprietati deosebite, mango prezinta numeroase beneficii asupra sanatatii: reduce colesterolul, intareste sistemul cardio-vascular, reduce fragilitatea vasculara si creste rezistenta vaselor, are un puternic efect antioxidant si imunostimulator, scade riscul aparitiei cancerului, mobilizeaza grasimile, este detoxifiant, ajuta vederea, are efecte antistres etc. Mango mai contine fitoelemente (componente bioactive), care influenteaza pozitiv starea de sanatate si incetinesc procesul de imbatranire.

Ceaiul negru

Ceaiul negru este recunoscut in intreaga lumea pentru proprietatile sale antioxidante, pentru beneficiile sale in ceea ce priveste frumusetea si, de ce nu, pentru gustul sau minunat. Recomandat indeosebi pe perioada iernii, ceaiul negru imbunatateste rezistenta la frig si ajuta corpul sa isi pastreze resursele de energie.Acesta are un continut bogat de aminoacizi, uleiuri volatile, potasiu, iod, fosfor, fluor, vitaminele B1, B2, C, PP si K.
Frunzele din care este facut ceaiul negru (Camellia sinensis) contin ingrediente precum catechine, polifenoli si flavonoizi care influenteaza neurotransmitatorii din creier, importanti in combaterea stresului. De asemenea, cafeina, teobromina sau teofilina care au un efect revigorant asupra sistemului nervos.
Ceaiul negru poate inlocui cafeauaCeaiul negru contine mai multa cofeina decat ceaiul verde, insa mai putina decat cafeaua. De aceea, este considerat un bun inlocuitor al acestei licori savurate cu precadere dimineata. Atentie insa, nu trebuie sa consumati mai mult de doua cani de ceai negru pe zi. Baut in exces, acesta poate provoca insomnii, stari de agitatie si nervozitate.Protejeaza organismulPentru ca are un continut ridicat de antioxidanti, vitamine si minerale, ceaiul negru protejeaza organismul de diverse boli. „Consumat cu regularitate, ceaiul negru previne cancerul si bolile cardio-vasculare, contribuie la o scadere a colesterolului si a numarului de trigliceride din sange precum si la o reducere a masei de grasime din organism.
In acest fel, ajuta foarte mult in reglarea greutatii corporale. De asemenea, o cana de ceai negru, bauta zilnic, previne si vindeca ateroscleroza”, a completat doamna Beju.Pastreaza silueta frumoasaO solutie la indemana pentru femeile care au probleme cu greutatea este ceaiul negru. „Prin consumul de ceai negru este stimulata digestia si arderile de grasimi, fiind de ajutor mai ales persoanelor care au o dieta bogata in alimentele grele. Astfel, ceaiul negru este indicat sa se includa in dietele supraponderalilor si a obezilor. In plus, doua cesti pe zi din aceasta licoare pot preveni diabetul”, a declarat doamna Beju.Mentine sanatatea danturiiPolifenolii continuti de ceaiul negru inhiba enzimele, impiedica formarea placii bacteriene si aparitia cariilor. Astfel, persoanele care isi clatesc gura, de mai multe ori pe zi cu ceai negru nu se supun riscului de a fi afectate de placa dentara.Utilitatea ceaiului negru si cosmetica“Ceaiul negru este recomandat in tratarea petelor care apar in cazul persoanelor cu ten matur.
Prepara o infuzie cu ceai negru si pune cate o compresa in special in zonele unde au aparut riduri. Lasa-le sa actioneze pentru cateva minute, dupa care indeparteaza-le fara sa speli fata cu apa., stimuleaza circulatia sangelui in zona fetei prin masarea zilnica cu un cub inghetat de ceai negru (cuburile se prepara saptamanal). De asemenea, daca ai buze uscate si crapate aplica pe ele un plic se ceai inmuiat in apa si maseaza timp de cateva minute fara sa te clatesti cu apa”, a recomandat Angela Beju.Daca vrei sa ai un ten bine hidratat, neted si luminos, stimuleaza circulatia sangelui in zona fetei prin masarea zilnica cu un cub inghetat de ceai negru (cuburile se prepara saptamanal).
De asemenea, daca ai buze uscate si crapate aplica pe ele un plic se ceai inmuiat in apa si maseaza timp de cateva minute fara sa te clatesti cu apa”, a recomandat Angela Beju.Pentru persoanele cu parul inchis la culoarea, ceaiul negru se foloseste pentru a revigora nuanta. Foloseste la ultima clatire o infuzie de ceai negru si parul tau va deveni mult mai stralucitor.Tips: in perioada verii, daca ai stat prea mult la soare si te-ai ales cu o piele arsa, pune 5 – 6 pliculete de ceai negru in cada cu apa calduta si lasa-le 15 minute. Stai in aceasta apa cel putin 10 minute. Amestecul rezultat iti va calma pielea.
Contraindicatii
Terapeutul naturist Angela Beju atentioneaza asupra efectelor negative pe care le poate avea ceaiul negru pentru starea de sanatate:Nu depasi doua cesti pe zi! In exces, ceaiul negru ar putea diminua absorbtia fierului la nivelul intestinelor, ceea ce ar putea dauna persoanelor anemice si femeilor insarcinate.Daca ai o lipsa de calciu si bei ceai negru, poti avea ameteli sau chiar senzatia de pierdere a constiintei.Intrucat ceaiul negru este bogat in teina, hipertensivii pot consuma o ceasca de ceai pe zi, dar numai cu acordul medicului in prealabil.Este contraindicat copiilor de varsta mica, avand influenta asupra sistemului nervos.

Ceaiul alb

Ceaiul alb a fost folosit drept medicament timp de secole. In prezent, s-a descoperit ca datorita cantitatii mari de antioxidanti, ceaiul alb poate distruge in cateva minute un numar foarte mare de virusi si bacterii, avand efect antimicrobian.Considerat una dintre cele mai sanatoase bauturi din lume ceaiul alb este obtinut din mugurii sau frunzele tinere ale plantei Camelia Sinenis.
Este tipul de ceai la care frunzele sunt procesate cel mai putin, astfel ca gustul aduce cel mai mult cu cel al frunzelor crude. Totusi mugurii sau frunzele sunt supuse tratamentului cu aburi pentru a se preveni oxidarea iar apoi sunt uscate rapid Acest tip de ceai se produce in cantitati mai mici decat alte varietati si este de obicei mai scump Este considerat o delicatesa, o bautura a aristocratilor.
Infuzia rezultata este deschisa la culoare, de obicei galben-auriu.Extractul din ceai alb este un produs care mentine si protejeaza sanatatea celor care il consuma.Ceaiul alb, bogat in antioxidantiAntioxidantii sunt substante nutritive care protejeaza organismul de efectele daunatoare ale radicalilor liberi (electroni nepereche din celule care pot provoca dezechilibre enzimatice, mutatii sau chiar pot transforma celulele normale in unele canceroase).
Radicalii liberi ataca ADN-ul si accelereaza imbatranirea. Scopul antioxidantilor este de a neutraliza efectul radicalilor , iar ceaiul alb este incarcat cu acest „medicament” naturist.Previne cancerulCeaiul alb are puterea de a preveni aparitia celulelor canceroase si lupta impotriva cancerului de colon, de prostata sau de stomac. Acesta contine o clasa de antioxidanti care inhiba cresterea celulelor tumorale si previn aparitia unora noi. In unele cazuri, s-a descoperit ca planta functioneaza la fel de bine ca un medicament, fara sa aiba efecte negative.Scade colesterolul si protejeaza inima
Ceaiul alb este un adevarat tonic cardiac. S-a descoperit ca un alt tip de antioxidanti continut de ceaiul alb are proprietatea de a reduce colesterolul. Acesta are proprietatea de a reduce riscul de boli cardiovasculare si de a proteja circulatia sanguina. Cercetatorii au descoperit faptul ca persoanele care consuma doua cesti de ceai alb pe zi, au cu 50% mai putine sanse sa decedeze in urma unui atac de cord.Intareste oasele
Oamenii care beau cu regularitate ceai alb se bucura de mai multa forta si oase mai puternice, datorita nutrientilor pe care acesta ii contine. Ceaiul alb este benefic persoanelor care sufera de artrita sau osteoporoza.Antiviral si antibacterialCeaiul alb este considerat un adevarat distrugator de virusi si bacterii. Substantele active continute de planta ofera protectie intregului sistem imunitar si ocroteste corpul de o mare varietate de boli. In acelasi timp, amelioreaza simptomele racelii, gripei si ale virusului HIV.
Dinti si gingii sanatoase.Extractul de ceai alb contine o cantitate mica de fluor si alte substante nutritive care mentin sanatatea danturii. Consumata cu regularitate, infuzia ucide bacteriile care cauzeaza placa bacteriana, cariile si halena (respiratia urat mirositoare).
Alte beneficii --Radicalii liberi, stresul, arsurile solare sau o dieta necorespunzatoare pot afecta vizibil aspectul pielii. Ceaiul alb protejeaza si infrumuseteaza pielea si ii ofera un aspect radiant daca este consumat cu regularitate.Studiile de specialitate au aratat ca planta poate subtia sangele si poate imbunatati functia arteriala. De asemenea, acesta reduce cantitatea de zahar din sange si previne astfel riscul de diabet.

Alimente pentru abdomenul plat

Ce ar fi insa daca ti s-ar spune ca abdomenul tau poate sa arate mai suplu doar daca esti atenta la ceea ce mananci, fara sa fii nevoita sa faci exercitii fizice?


Vitamina C Alimentele bogate in vitamina C - cum ar fi citricele, capsunile sau pepenele galben - pot duce la reducerea nivelului de grasime din corp. Descoperirea legaturii dintre vitamina C si subtierea taliei a fost facuta in urma efectului invers pe care il provocau dietele slabe in vitamina C, care duceau la marirea taliei.

Ceai

Studiile au aratat ca femeile care consuma ceai se ingrasa mai greu fata de cele care nu obisnuiesc sa bea ceai, conform Jurnalului American al Clinicilor specializate pe nutritie. Secretul sta in antioxidantii pe care ii contine orice tip de ceai, in special cel verde si cel alb.
Banane
Obisnuieste-te sa mananci zilnic cate o banana. Fructul contine peste 400 de mg de potasiu, potasiu care controleaza cantitatea de sodiu din organismul tau. Asa ca inlocuieste dulciurile si chipsurile cu banane si vei vedea diferenta in timp. Alimente care scad glicemia
Serveste macar o data pe zi o masa alcatuita din alimente care iti scad glicemia. Din aceasta categorie fac parte legumele (nu insa si cartofii), cerealele, orezul, fructe, cum ar fi grefa si afinele. Acest tip de alimente te ajuta sa nu mai simti foamea o perioada mai lunga de timp, dandu-ti impresia de satietate.Si dulciuri, dar cu miscare inclusaStiu ca nu poti renunta totusi la dulciuri.
Organismul isi cere partea de "dulce" pe care nu i-o poti refuza. Tine cont insa ca dupa fiecare zi in care ai consumat ceva dulce sa faci miscare: fie mers pe jos in loc de luat autobuzul, plimbare prin parc sau jogging.Aceste alimente nu trebuie sa fie singurele care alcatuiesc meniul tau zilnic. Pot fi insa asociate cu succes dietei pe care o tii deja.

Apa si atacul de cord

Ce face apa daca e bauta inainte de a manca si imediat dupa masa!
Un articol foarte bun.Nu doar despre apa calda dupa mancare,dar si despre atacul de cord.Chinezii si japonezii beau ceai fierbinte in timpul mesei,nu apa rece. Poate e timpul sa adoptam obiceiul lor la masa.

inima1


Pentru cei carora le place sa bea apa rece,acest articol se adreseaza direct.Este frumos sa bei un pahar cu apa rece dupa masa,dar apa rece solidifica hrana uleioasa pe care tocmai ai inghitit-o. Va incetini digestia.Cand aceasta reactioneaza cu acidul,se va rupe si va fi absorbita de intestine mai repede decat mancarea solida. Trece in intestine si foarte rapid se transforma in grasime si duce la cancer..Este cel mai bine sa se bea supa fierbinte sau apa calda dupa mancare..
Simptome comune de atac de cord…..Un punct serios referitor la atacul de cord – Ar trebui sa stiti ca nu fiecare simptom de atac de cord este durerea bratului stang.

Atentie la dureri intense in zona falcilor. S-ar putea sa nu aveti niciodata prima durere in piept in timpul atacului de cord. Nausea(ameteala) si transpiratia intensa sunt tot simptome comune. 60% din cei care au atac de cord in timpul somnului nu se trezesc. Durerea la falci te poate trezi din somnul adanc.Sa fim atenti. Cu cat stim mai mult, cu atat avem mai bune sanse de supravietuire.

inima2

marți, 5 ianuarie 2010

Iarna pe ulita :P:P

ImagineImagine
Imagine


Imagine


Imagine


Imagine

Imagine

Imagine

Poze super_ Imagini super tari_ Peisaje iarna super 28

Poze super_ Imagini super tari_ Peisaje iarna super 27


Poze super_ Imagini super tari_ Peisaje iarna super 30


Poze super_ Imagini super tari_ Peisaje iarna super 7

Poze super_ Imagini super tari_ Peisaje iarna super_ zapada si soare

Toni Tecuceanu de la "Cronica Carcotasilor" a murit din cauza gripei noi


Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Adrian Streinu Cercel, a declarat ca Toni Tecuceanu a fost in ultima saptamana in coma controlata.

Streinu Cercel a adaugat ca actorul s-a prezentat la spital a treia zi de la infectarea cu virusul gripei noi.

Toni Tecuceanu era sanatos, fara complicatii cronice. In cazul lui, sistemul imunitar a rectionat haotic si in loc sa lupte cu virusul a atacat de fapt organismul.

In presa s-a scris ca Toni Tecuceanu suferea de boala plamanului alb sau sindromul A.R.D. - Acute Respiratory Distress.

A.R.D.se dezvolta intr-un timp extrem de scurt, 78 de ore, la cei infestati cu temutul virus pandemic AH1N1.

Infectarea cu A/H1N1 ar fi cauzat se pare un edem pulmonar si a ingreunat astfel vascularizarea plamanilor, iar mai apoi a dus la lipsa de oxigen pentru acestia.

Actorul, membru al echipei Carcotasilor de trei ani, a jucat si in sitcomul "La bloc".

Toni Tecuceanu a participat la misiuni de mentinere a pacii sub comanda Organizatiei Natiunilor Unite. El se descria ca fiind "un monstru cu sensibilitate de copil, cateodata nervos". Acesta a jucat in mai multe spectacole de teatru, in filme si productii de televiziune.

In 2006, la Gala Tanarului Actor - HOP, Toni Tecuceanu a castigat premiul pentru cel mai bun actor, pentru rolul "Lomeier" din spectacolul "Noapte araba".

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!!!!!!!!


La Multi Ani!!!!!!!!!!!!!!!!