luni, 7 septembrie 2009

AMENAJARE GRADINA

Incepeti prin a va face un plan general de amenajare a gradinii. Apoi pregatiti locul.
Faceti curatenie si daca aveti prea multe acareturi, demolati-le. Nu va amagiti cu ideea ca poate va vor folosi la ceva in viitor. Pastrati doar un spatiu de depozitare pe timp de iarna pentru mobilierul de exterior si celelalte accesorii de gradina. In plus, un spatiu liber si curat este mult mai usor de amenajat.

Plantele vor juca un rol important, asa ca inainte de a le planta, informati-va. Exista plante care iubesc soarele sau sunt altele care, dimpotriva, se adapteaza mai bine la umbra. O gradina utila este o gradina in care gasesti in orice moment al zilei atat umbra, cat si soare. Trebuie sa tineti cont de acest sfat pentru a va bucura de gradina voastra.Alegeti plantele astfel incat incepand cu primavara timpurie si pana toamna tarziu sa aveti flori.

Ingrijirea si intretinerea gradinii este foarte importanta. De aceea atunci cand stabiliti un plan pentru gradina, ganditi-va cat timp ii puteti acorda.Daca aveti un program incarcat si nu puteti petrece foarte mult timp in gradina, fie bucurandu-va de ea, fie ingrijind-o, alegeti varianta unei gradini cat mai usor de intretinut: plante care nu trebuiesc udate sau curatate (brazi, tuia, ienuperi, in general plante conifere). Alegeti o forma foarte bine definita pentru gradina (patrat, dreptunghi, etc...), deoarece tunderea gazonului se face mult mai repede intr-o gradina cu forme regulate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu