duminică, 20 septembrie 2009

Cissus

CISSUS - VITA DE APARTAMENT, este o planta agatatoare ce creste ca o tufa , tulpinile avand frunze colorate in verde inchis , zimtate si carcei pentru fixare pe stative, spaliere.
Cissus prefera locurile luminoase fara soare direct si necesita temperaturi moderate, dar iarna temperatura la care o pastram nu trebuie sa coboare sub 10 grade C. Atentie sporita pentru ca planta se adapteaza greu si la soare.Udarea trebuie sa asigure vara, un sol permanent umed, dar nu in exces, insa iarna, cantitatea de apa se va reduce pentru a preintampina putrezirea radacinilor.

Pentru ca frunzele sa fie sanatoase, bine fixate,vara Cissus necesita pulverizarea cu apa. La udare, vara, trebuie adaugate si substante nutritive.Primavara, pentru a realiza o ramificatie aspectoasa se face ciupirea tulpinilor, taierea ramurilor mature, imbatranite, iar daca planta s-a dezvoltat prea mult incat nu mai incape in vasul propiu, se face transplantarea in alt vas.Sustratul plantei trebuie sa fie format din parti egale de pamant de frunze, pamant de gradina si nisip.


Cissus se inmulteste primavara, prin butasi de tulpini tinere care au o lungime suficienta sa cuprinda 4–5 noduri plantate direct intr-un substrat care trebuie mentinut umed pana cand acestia se prind(dezvolta radacini proprii).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu