luni, 7 septembrie 2009

Plivit, acoperit si taiat

b
A avea o gradina frumoasa inseamna si multa munca pentru ca pe langa flori, indragostiti de ingrasaminte, substante nutritive si chiar de plantele noastre mai sunt si daunatorii precum buruienile, si diverse insecte, ciuperci si viermi.
Buruienile au un ritm de crestere mult mai mare decat orice planta din gradina noastra si de obicei fata de planta noastra preferata, de aceea trebuie sa alocam un timp suficient plivirii buruienilor. Pentru a face acest lucru mai usor, le putem ataca fie dupa ploaie, fie dupa ce am udat gradina, cand pamantul este reavan si putem smulge buruienile cu tot cu radacina. Plivind buruienile oferim florilor noastre un spatiu optim de dezvoltare, fara a mai fi sufocate si lipsite de nutrientii din sol- consumati de nedoritele buruieni.

Putem sa stavilim cresterea buruienilor daca de pamant dintre plante punem un strat de scoarta de copac maruntita, sau fan, desi scoata de copac este mai indicata pentru ca permite si o aerisire mai buna a solului, fanul putand lasa loc umezelii si formarii mucegaiului.
O alta metoda de oprire temporara a cresterii buruienilor consta in taierea la nivelul solului a
buruienilor ce au crescut prea mult si tind sa ne invadeze gradina.
Desigur, orice metoda am alege, buruienile constituie o problema continua ce nu poate fi oprita ditr-o singura miscare. In mod constant, de-a lungul anului trebuie sa avem grija ca buruienile sa nu ne sufoce gradina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu