luni, 7 septembrie 2009

Si uneltele au viata...

Dupa ce veti fi plantat si ultimul bulb de lalea si dupa ce veti fi strans si ultima frunza uscata din gradina va pregatiti, vrand-nevrand de un sezon geros, dar trebuie sa va ganditi si la viata uneltelor de gradinarit si sa le asigurati o curatare temeinica inainte de a le dpozita, pentru a fi in perfecta stare la inceput de primavara. In trei pasi simpli veti afla cum puteti face acest lucru, si nu aveti nevoie decat de putin ulei, nisip si o galeata.
Umpleti galeata cu nisip si puneti deasupra ulei intr-o cantitate suficienta incat sa se umezeasca nisipul.
Indepartati noroiul intarit de pe partile metalice ale uneltelor de gradinarit, apoi introduceti-le in galeata cu nisip si depozitati-le intr-un loc racoros si uscat peste iarna. Pentru a proteja si partea lemnoasa a uneltelor dati-le cu un strat de ulei de in.
La venirea primaverii scoateti uneltele din mixul de nisip cu ulei si indepartati urmele existente cu o tesatura aspra. In cazul in care nu doriti sa lasati unelte peste iarna in nisipul special preparat, cufundati de cateva ori uneltele in amestec, stergeti-le de reziduuri si atarnati-le spre depozitare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu