duminică, 20 septembrie 2009

Croton


Este o planta arbustiva cu frunzisul deosebit de atractiv prin forma si colorit, pe nuante de rosu, verde, galben. Florile mici, asezate in ciorchini, nu prezinta interes decorativ.Planta pretinde camere calduroase (18-25°C) si cu umiditate relativa ridicata. Scaderea brusca a temperaturii provoaca, defolierea plantei. Este exigenta la lumina, acest factor fiind responsabil de frumoasa colorare a frunzelor.



Pamantul trebuie sa fie humos si cu o buna permeabilitate.Pulverizarea plantelor cu apa este obligatorie, chiar de mai multe ori pe zi, in perioada de vara. Ea se face si iarna, in cazul camerelor cu aerul foarte uscat. La 2-3 ani este necesara transplantarea, care se face primavara, folosindu-se un pamant bogat in turba.


De asemenea, tot primavara, pot fi aplicate taieri pentru eliminarea ramificatiilor degamisite de frunze si corectarea formei plantei, in lunile de vara se administreaza ingrasaminte minerale sau organice in 5-6 etape.Planta trebuie ferita pe cat posibil de excesul de umezeala, curentul de aer si socul de frig.Se inmulteste prin butasi si marcotaj aerian.

Un comentariu:

  1. Salut! am şi eu un blog cu flori şi plante, da lam făcut abia ieri. http://plantenico.blogspot.com/2010/10/gloxinia.html

    RăspundețiȘtergere