sâmbătă, 24 octombrie 2009

Bulbi de toamna - cum ii alegem ?

Achizitionati bulbii numai din serele de profil, din florariile recunoscute ca serioase si/sau de la raioanele de specialitate ale marilor marketuri. Evitati chilipirurile oferite de persoane necunoscute, la colt de strada sau reducerile dubioase de la florariile mici de cartier. Sigur e ceva "putred" in spatele lor.

Examinati cu atentie bulbii, inainte de cumparare, verificand sa nu aiba "defecte" de aspect. In categoria defectelor, trebuie sa urmariti

- forma sa fie specifica speciei respective (rotunda, usor alungita sau tesita);

- dimensiunile sa corespunda cu cele standard pentru un bulb matur de planta florifera, bulbii prea mici nu vor inflori in sezonul imediat, prelungidu-va asteptarea si desigur nerabdarea.

- foita exterioara sa fie intacta, tare si lucioasa, fara rupturi iar suprafata bulbului neteda, lipsita de asperitati ciudate; un bulb a carui folie exterioara e patata, vesteda sau din care lipseste o parte, va fi mai putin rezistent la umiditatea din sol si la daunatori, riscand sa putrezeasca foarte usor.

- radacinile sa fie mici, abia iesite, subtiri si sanatoase; bulbii cu radacini lungi sau moi, denota o inepere prematura de vegetatie in conditii incerte.

- bulbul sa nu fie inmugurit, mai precis sa nu se observe o crestere evidenta a tulpinii, acest lucru insemnand de asemenea o pornire prematura in vegetatie si epuizarea unei parti din resursele de crestere.

GradinaMea.ro/V.S.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu