joi, 29 octombrie 2009

Tendinte toamna iarna 2009 2010

Autor: adina


Marc Jacobs a imaginat pentru Louis Vuitton, o colectie toamna-iarna 2009-2010, inspirata de perioada anilor ’80 si de acel look al tinerelor parizience, marcat de o usoara frivolitate si pretiozitate.


Mai mult decat atat, Marc Jacobs a tinut sa mentioneze cateva nume sonore care i-au servit drept exemplu pentru perioada avuta in vedere: Marie Seznec, Victoire de Castellane (care a lucrat pentru Chanel), Inès de la Fressange etc. Cu alte cuvinte femei puternice, cu abordari diferite ale stilului, care au insa in comun cateva trasaturi ridicate la nivelul de “icon”.



Dantela fina acopera rochiile mini din matase sau tafta si completeaza in mod armonios tinutele cu pantaloni din piele trei sferturi sau fuste conice. Negrul este secondat de accente de culoare, fuchsia, albastru electric sau topaz, in special atunci cand vorbim despre accesorii: esarfe lungi prinse in talie, funde din matase atasate taioarelor, manusi fara degete care urca spre cot.



Sezonul acesta in mod evident “supernaturalul” si “femeia eroina” se afla la loc de cinste, iar Marc Jacobs nu neglijeaza deloc tendintele creand tinute pentru divele zilelor noastre. Dovada ca piese vestimentare din colectia Louis Vuitton toamna-iarna 2009-2010 am vazut purtate de Rihanna, Madonna sau Jeniffer Lopez pe covorul rosu.



Umerii sunt accentuati puternic, imprimand forta si o anumita rigoare tinutei, iar jocul de texturi face ca intregul ansamblu sa devina mult mai interesant. Nu sunt pur si simplu niste linii trasate matematic cu creionul, ci unele atent gandite si transpuse in piese purtabile.



Sunt adaugate fronseuri, pliuri, materialele sunt usor drapate, iar volumele modifica din punct de vedere optic silueta. Cizmele trec de genunchi, capata irizatii metalice si se muleaza perfect pe gambele subtiri ale modelelor. Mai usor de purtat sunt cizmele medii, din velur, cu platforma de 3-4 cm si incheiate cu snururi late in partea frontala. Iar pentru seara sunt musai pantofii decupati in nuante electrice (mov, roz, alvastru, indigo), prinsi de glezna cu panglici satinate.



Linia sacoului capata noi valente in viziunea lui Marc Jacobs. Pe de o parte cambreaza puternic si pe de alta parte se joaca cu volumele in zona manecilor si a taliei, creand impresia de supradimensionat. Vorbim aici de extreme: scurt si stramt vs lung si lejer. Cate un stil pentru fiecare tip de eroina imaginat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu