joi, 22 octombrie 2009

Ceaiul negru îţi menţine silueta

Ceaiul negru este numit şi ceai roşu de către chinezi. Este foarte bun în cazul în care urmaţi o dietă deoarece echilibrează tranzitul intestinal şi facilitează digestia. Este indicat mai ales dacă ai o dietă compusă din alimente greu de digerat.


Ceaiul negru şi ceaiul verde provin de la aceeaşi plantă însă diferenţa dintre ele constă în modalitatea de procesare. Frunzele ceaiului negru sunt lăsate să se oxideze şi în final după fermentaţie ajung să aibă o culoare închisă.Te simţi extenuat şi nu-ţi place cafeaua? Ceaiul negru este soluţia problemelor tale.Acest ceai poate să înlocuiasca făra probleme cafeaua, mai ales că are un conţinut mai mare de cofeină decât ceaiul verde. Să nu exageraţi şi să nu consumaţi mai mult de 2 căni de ceai negru într-o singură zi deoarece poate să provoace insomnii şi stare de agitaţie.


Desi ceaiul negru nu este în centrul atenţiei precum ceaiul verde, totuşii acesta merită sa fie inclus în obiceiurile alimentare zilnice.Ceaiul negru este excelent şi pentru hidratarea buzelor crăpate. Plicul înmuiat în apă caldă şi aplicat apoi pe buze hidratează cu succes buzele.Printre beneficiile ceaiului negru se numără:-previne apariţia bolilor cardiovasculare-arde grăsimile-scade nivelul zahărurilor din sânge-menţine sănătatea dinţilor-ajută în lupta cu infecţiile Copiii nu trebuie să bea ceai negru deoarece acesta le înfluenţeaza sistemul nervos.


Cu toate că ceaiul negru îşi pstreaza aroma mai mulţi ani iar ceaiul verde îşi pierde din savoare într-un an, în prezent este mult mai popular cel verde.În cazul în care efectele întârzie să apară este bine de ştiut că ceaiul negru vă ajută să scăpaţi de stres şi să renunţaţi la cafea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu