marți, 20 octombrie 2009

Cycas

Una dintre cele mai frumoase plante de apartament, cycasul se distinge prin eleganţa frunzelor asemănătoare celor de palmieri cu care plantă este confundată. Planta este originara din Asia de Sud Est, astfel ca cycasului i se mai spune sagotierul japonez. Cuvântul cycas vine din grecescul "koikas" care înseamnă "un fel de palmier"

Cycasul este o plantă cu creştere foarte lentă (cel mult o frunză pe an). Formează seminţe numai în locurile de baştină.
Îi place lumina, chiar 1-2 ore cu soare, dar tolerează şi puţină umbră. Insuficienţa luminii antrenează stagnarea creşterii. Necesită camere temperate, cu minim 13 °C iarna. Din martie până în septembrie, pământul se menţine reavăn prin udări frecvente. Iarna se lasă pământul să se usuce puţin între două udări. Substratul poate fi un pământ de grădină cu adaus de mraniţă şi nisip grosier. Este foarte important să se dreneze uşor.

Plantele tinere se transplantează la 1-2 ani, primăvare, cele adulte la intervale mai mari de timp. Fertilizarea se aplică de două ori pe lună, primăvara şi vara.

Important de reţinut!

Îngălbenirea şi uscarea frunzelor bazale este un proces normal după câţiva ani de viaţă
Lipsa luminii şi excesul de apă provoacă deformarea frunzelor
Planta adultă are nevoie de un spaţiu larg.

Sursa : InfoGradina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu